Index Vakbarát Hírportál

Robbanások rázták meg Luhanszkot, videón a lángba borult város

2022. július 13., szerda 09:10

Luhanszkban és Herszonban is orosz fegyverraktárakat semmisített meg az ukrán hadsereg, melyben több eszköz és katonai jármű is odalett. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a történtek után a nyugati országok által adományozott modern tüzérség sikereit méltatta.

Több robbanás is történt szerdára virradó éjszaka Luhanszkban, a közösségi médiában megjelent hírek szerint a városban olyan raktárat is felrobbantottak, amelyben az orosz hadsereg lőszereit tárolták – írja az Unian ukrán hírportál.

A robbanások miatt keletkező tűzről több felvétel is megjelent a Twitteren.

Az ukrán hadsereg Dél elnevezésű hadműveleti parancsnoksága szintén arról számolt be, hogy katonai repülőgépeik két orosz lőszerraktárat is megsemmisítettek a Herszon régióban kedden.

parancsnokság azt állítja, hogy az ukrán légierőt nem érte veszteség. A beszámoló szerint a rakétatámadásban több orosz tarack, rakétarendszer és gépjárművek is megsemmisültek. Áldozatokról nem érkezett jelentés.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a lőszerraktár megsemmisítése után a  Nyugat által adományozott modern tüzérség sikereit méltatta.

„A megszállók már tisztában vannak azzal, mit jelent a modern tüzérség, és mindig a hátuk mögé kell nézniük a földön, amelyet elfoglaltak” – nyilatkozta az elnök az éjszakai beszédében. 

Úgy érezték, hogy a felderítőink a szülőföld védelmében tett hadműveletei nagyságrendekkel erősebbek, mint bármelyik »különleges hadműveletük«

– tette hozzá az ukrán elnök, akinek szavait a CNN idézte. 

Volodimir Zelenszkij arról is beszélt, hogy az orosz katonák már régóta „tartanak” az ukrán hadsereg fegyveres erőitől, az elnök állítása szerint Ukrajna ezt az ő beszélgetéseikből tudja.

Rovatok