Index Vakbarát Hírportál

Irán: Kemény válaszra számíthat Amerika és Izrael

2022. július 14., csütörtök 18:08

Az iráni elnök már válaszolt is a Joe Biden és Jaír Lapid tárgyalása utáni sajtónyilatkozatokra, miszerint akár komoly lépésekkel is megakadályozzák az iszlám köztársaság nukleáris fegyverkezését. Ebrahím Raíszi szerint ezt hazája nem tűri.

„A hatalmas iráni nemzet nem fogad el semmiféle bizonytalanságot vagy válságot a régióban, Washingtonnak és szövetségeseinek pedig tudniuk kell: bármilyen hibájukra kemény és sajnálatos válaszra számíthatnak az iszlám köztársaságtól”– figyelmeztetett Ebrahím Raíszi a nyugat-iráni Kermánsáh tartományban tartott beszédében.

A Joe Biden és Jaír Lapid jeruzsálemi tárgyalása után tett sajtónyilatkozat óta mindössze néhány óra telt el, az iráni elnök már reagált is a véleménye szerint hazáját ért fenyegetésre, mivel USA és Izrael közösen kijelentették: nem tűrik a síita állam atomfegyverkezését.

Izrael elnöke hangsúlyozta Bidennek, hogy Iránt a terveitől csak „komolyan vehető katonai fenyegetéssel” lehet eltántorítani. Raíszi csak az amerikai elnök nyilatkozata után szólalt meg, amikor Biden az izraeli Tizenkettes televíziócsatornán azt mondta, hogy az USA képes akár a „végső megoldásra" is, hogy megakadályozza az iszlám köztársaság atomfegyverhez jutását – írta az MTI.

Rovatok