Index Vakbarát Hírportál

Bizonyos vonatokon ingyen lehet utazni Spanyolországban

2022. július 14., csütörtök 22:12

Ingyen utazhatnak az emberek bizonyos vonatokon szeptembertől Spanyolországban.

Az állam tulajdonában lévő tömegközlekedési szolgáltatások árai már korábban a felére csökkentek szinte az egész országban, a gyorsan emelkedő energiaárak és a magas infláció miatt – írja a CNN. A spanyol miniszterelnök, Pedro Sánchez bejelentette, hogy szeptembertől az év végéig több utazásra szóló jegyet is ingyen lehet majd megvásárolni. 

Az intézkedés nem vonatkozik az egyszeri utazásra szóló jegyekre, illetve a távolsági utazásokra – közölte a TVE közszolgálati televízió. A több útra szóló jegyek legalább tíz oda-vissza utazást jelentenek.

A spanyol közlekedési minisztérium közleménye szerint az intézkedés célja arra ösztönözni az embereket, hogy a szükséges napi ingázást biztonságos, megbízható, kényelmes, gazdaságos és fenntartható közlekedési eszközre cseréljék az energia- és üzemanyagárak folyamatos emelkedése miatti rendkívüli körülmények között, ezért vegyék igénybe a tömegközlekedési eszközöket. 

Nem Spanyolország az egyetlen olyan ország, ahol hasonló intézkedéseket vezettek be a tömegközlekedési költségek csökkentése érdekében. 

Rovatok