Index Vakbarát Hírportál

Ingyen mehet moziba, akinek vörös a haja

2022. július 17., vasárnap 05:54

Angliában olyan kánikula fog tombolni július végéhez közeledve, hogy a brit Showcase-mozilánc azzal az ötlettel állt elő: ingyen adják a belépőjegyeket a vörös hajúaknak.

Hétfőn és kedden akár már negyvenfokos kánikula is lehet az országban. Nagy-Britanniában nem gyakoriak az ilyen hőhullámok, ezért az emberek nem nagyon szoktak hozzá, hogy a hőség miatt hűvös és védett helyen kell tölteniük a napjaikat – írja az Indy100

A Showcase-mozilánc ezért állt elő azzal az ötlettel, hogy egy akciót hirdet „SPF for Redheads” néven, ami azt jelenti, hogy a hőség tetőzésének napjaiban, hétfőn és kedden a vörös hajú emberek ingyen látogathatják a vetítéseiket. 

A kezdeményezést azzal magyarázzák, hogy a vörös hajú, fehér bőrű emberek sokkal könnyebben leégnek, és veszélyesebb rájuk az UV-sugárzás. 

„Szakértők szerint az Egyesült Királyságban az eddigi legmelegebb napok következnek, és mivel a vörös hajúak gyakran érzékenyebbek a napsugárzásra, elmenekülhetnek a napfény elől a légkondicionált mozitermeinkbe, hogy ingyen megtekinthessék a legújabb kasszasikereket” – olvasható a cég weboldalán.

Rovatok