Index Vakbarát Hírportál

Meglepő, hogy mire buzdít vásárlás helyett az Ikea

2022. július 17., vasárnap 05:58

Az Ikea tulajdonosának egy bevásárlóközpontjában vásárlás helyett bérlésre buzdítják a vásárlókat, hogy ezzel is spóroljanak.

A Library of Things nevű kezdeményezés keretében különböző háztartási és barkácseszközöket lehet online kibérelni néhány napra, majd a használat után visszavinni. A gyakorlati, mindennapi életben használatos eszközökön kívül egyre több területen tör előre a bérlés: többek között luxustáskákat és ruhákat is lehet már az eredeti ár töredékéért kölcsönözni – írja a Gazette

A spóroláshoz nyújt segítséget az Ikea egy új kezdeményezésével: a boltlánc tulajdonosa, az Ingka Centers egy új kölcsönzésre alapuló platformnak adott helyet a Livat Hammersmith brit bevásárlóközpontban, hogy ezzel segítsen az embereknek spórolni és csökkenteni a pazarlást. 

A kezdeményezés lényege, hogy az emberek olyan tárgyakat bérelhessenek, amelyekre nincs napi szinten szükségük, ezért nem éri meg megvásárolni őket. 

A Library of Things névű üzlet több mint 20 fajta háztartási, barkács- és kertészeti tárgyat kínál majd, amelyeket az arra igényt tartók napi néhány fontért kölcsönözhetnek ki. A kiválasztott termékeket online lehet lefoglalni és az Ingka Centers által üzemeltetett londoni bevásárlóközpontban vehetik át.

Rovatok