Index Vakbarát Hírportál

Elon Musk halasztaná a Twiterről szóló tárgyalásokat

2022. július 18., hétfő 14:13

Elon Musk legkorábban 2023. februárjában állna bíróság elé a Twitter miatt, a cég azonban már szeptemberben szeretne túlesni a tárgyalásokon.

Egy nap sem telt el azután, hogy Elon Musk a saját mémjével gúnyolta ki a Twittert, amiért az pert akart indítani ellene, és kiderült: a cég valóban benyújtotta a keresetet azért, mert Elon Musk elállt a korábban bejelentett felvásárlási szándékától. 

Jelenleg Elon Musk ügyvédei arról beszélnek, hogy a Twitter meglehetősen gyorsan szeretné elintézni az ügyre vonatkozó tárgyalásokat – írja a Bloomberg

A Twitter két hónapig halogatta ezt a döntést, majd hirtelen nagyobb sebességre kapcsolt. Ennek hátterében valószínűleg az állhat, hogy a cég időt akart nyerni a kamu felhasználói fiókok bezárására

– reagált Elon Musk jogi csapata a Twitter keresetére. 

A két fél teljesen eltérő tárgyalási ütemet szorgalmazna: a cég azt szeretné, ha szeptember vége előtt megszületne az ítélet, Elon Musk pedig el sem akarja kezdeni a tárgyalásokat 2023 februárja előtt. A per pontos időpontjáról Kathaleen McCormick, a Delaware-i Kancellária Bíróság bírája dönt egy július 19-én tartott 90 perces meghallgatás után.

Rovatok