Index Vakbarát Hírportál

Egy 22 éves fiatal lőtte le az ámokfutót, hősként ünneplik

2022. július 19., kedd 07:56

Az amerikai Indiana államban vasárnap este történt tömeges lövöldözésben sokkal többen haltak volna meg, ha nem lép közbe egy járókelő, aki megállította a fegyverest – közölte a rendőrség.

Egy fegyveres három embert megölt, két másikat pedig megsebesített egy Indianapolis melletti bevásárlóközpontban. A 22 éves Elisjsha Dicken, aki barátnőjével volt a bevásárlóközpontban, elővette pisztolyát, és halálos lövést adott le a fegyveresre. Az incidens újra fellobbantotta Amerikában a fegyvertartásról szóló vitát. 

A BBC szerint a helyi rendőrfőnök elmondta, hogy a férfi „hozzáértőnek” bizonyult, amikor „a fegyveresre lőtt egy kézifegyverrel, elég nagy távolságból”, annak ellenére, hogy nem rendelkezett sem rendészeti, sem katonai kiképzéssel.

A rendőrfőnök szerint a 22 éves fiatal jelezte a többi vásárlónak, hogy lőni fog, és álljanak mögé. A férfi tíz lövést adott le. A rendőrök elmondták, hogy a férfi jogszerűen viselt fegyvert, először megbilincselték és kihallgatták, majd a biztonsági kamerák felvételei megerősítették az eseményekről szóló verzióját, és elengedték.

Sokkal több ember halt volna meg, ha nincs egy felelősségteljes fegyveres polgár, aki a lövöldözés első két percében nagyon gyorsan intézkedett volna

– mondta a rendőrfőnök. Majd úgy fogalmazott: „Tettei nem kevesebbek voltak, mint hősies cselekedetek”.

A támadót egy 20 éves helyi lakosként azonosították, akit nemrégiben kilakoltattak, és elvesztette a munkáját egy raktárban. A három megölt ember közül kettő egy férj és feleség volt, a harmadik pedig egy 30 éves férfi. Egy 22 éves nő és egy 12 éves kislány megsérült.

Rovatok