Index Vakbarát Hírportál

Megalázó módon bánt egy gondozó a fogyatékos betegével

2022. július 21., csütörtök 09:59

Az 54 éves Debra Ralph három hónap felfüggesztettet kapott, miután megalázó módon bánt az egyik, gondjaira bízott fogyatékos beteggel.

Debra Ralph a manchesteri Agricola House-ban dolgozott ápolóként: a munkája különböző agysérülésekben szenvedő betegek ápolása volt. A brit Mirror értesülései szerint a nőt három hónapra felfüggesztették a munkából, amiért megalázta az egyik betegét. 

Debra Ralph egy olyan fogyatékkal élő nő gondozója volt, akinek a szellemi szintje egy négyéves gyerek értelmi színvonalával ér fel. Egy nap azonban átlépett egy határt: szórakozni kezdett a beteggel, letérdeltette az autóban, furikáztatta a parkolóban, később pedig bajuszt is rajzolt az arcára, majd kutyaeledellel etette meg. Kollégái amint értesültek az esetről, azonnal közölték a nővel, hogy ez a viselkedés nem megengedett. 

Debra Ralphot három nappal az eset után tartóztatták le, tavaly július 13-án. Az ügyben most született bírói ítélet, amely kimondja: a nő visszaélt a pozíciójával, és szándékos bántalmazást követett el. A nő mindent beismert, és nem tagadta tettének helytelenségét. Ügyvédje szerint a nőt nem a rosszindulat fűtötte, csak szórakoztatni akarta az egyik betegét. Hangsúlyozta, hogy az ügyfelének négyéves pályafutása alatt semmilyen hasonló ügye nem volt. 

Debra Ralphot a bíróság most három hónap felfüggesztésre és 180 óra közmunkára ítélte. 

Rovatok