Index Vakbarát Hírportál

Hátborzongató rózsaszín ragyogást láttak az égen

2022. július 21., csütörtök 10:45

Rejtélyes rózsaszín ragyogást láttak az égen Mildura felett, amiről kiderült, hogy a helyi kannabisz-ellátóközpontból származik.

A Mildura feletti égen látott rózsaszínű fény mégsem földönkívüli idegenek inváziója volt, pedig a lakosok fejében ez is megfordult. Az ausztrál város lakói szerda este megdöbbentek, amikor az éjszakai égboltot hátborzongató rózsaszínű fénycsóvák lobbantották lángra.

A beszámolók között volt olyan, aki azt hitte, eljött a világvége. A magyarázat azonban sokkal hétköznapibb volt.

Megvan a rózsaszín fény forrása

A Cann Group gyógyszeripari vállalat megerősítette, hogy a fények a helyi gyógyszeripari kannabiszüzemből jöttek, ahol a sötétítő redőnyöket felhúzva hagyták.

A kannabisznövényeknek különböző erősségű fényre van szükségük a növekedésük elősegítéséhez

– mondta Rhys Cohen, a Cann Group szóvivője. A Guardian szerint hozzátette, gyakran különböző, köztük vörös fényt használnak a növekedési ciklus növelésére és az egész folyamat felgyorsítására. Normális esetben a létesítményben sötétítő rolók lennének, amelyek éjszaka leengednek, és nem engedik kiszűrődni a fényt.

A Cann Group Ltd volt az első ausztrál cég, amely engedélyt szerzett a kannabisz gyógyászati és kutatási célú termesztésére. Július 7-én a mildurai létesítménye megkapta az engedélyt kannabisz gyógyászati termékek széles skálájának belföldi termesztésére és szállítására, miután 2019-ben megvásárolta a telephelyet. Az első kereskedelmi termést júniusban aratta be.

Az üzlet jellegéből adódóan a helyszín titkos helyen van, és nem nyilvános – mondta a szóvivő.

Rovatok