Index Vakbarát Hírportál

Legalább harminc ember meghalt egy nigériai buszbalesetben

2022. július 22., péntek 16:59

Legalább harminc ember meghalt egy észak-nigériai buszbalesetben. Az áldozatok nagy része az ütközés miatt felcsapó tűzben vesztette életét.

Összeütközött két busz és egy autó Észak-Nigériában, a súlyos balesetben legalább harmincan meghaltak – jelentette be a nigériai közlekedésrendészet egyik képviselője pénteken.

A Kaduna államban, helyi idő szerint csütörtökön történt tragédiát gyorshajtás és gondatlan előzés okozta – mondta el a Hszinhua kínai hírügynökségnek a szövetségi közúti biztonsági vállalat segédparancsnoka telefonon.

Az ütközés következtében a járművek lángra kaptak,

a halálos áldozatok nagy része az így keletkezett tűzben vesztette életét. A sérülteket azonnal a közeli kórházba szállították, pontos számukat azonban nem közölték. A rendőrség nagy erőkkel dolgozik azon, hogy információt szerezzen a buszok utasairól, és így azonosítani tudják a halottakat, azonban sokan a felismerhetetlenségig megégtek – számolt be róla a segédparancsnok.

Nigériában gyakoriak a közúti balesetek. Ennek hátterében az utak túlterheltsége, a rossz útviszonyok és a felelőtlen vezetés áll – írta az MTI.

Rovatok