Index Vakbarát Hírportál

Semjén Zsolt: A férfi férfi, a nő pedig nő

2022. július 22., péntek 13:25 | aznap frissítve

A kereszténység létezhetne Európa nélkül, de Európa nem létezhet a kereszténység nélkül – ezt mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes Tusványoson, a Kereszténység a nyugati világban című pódiumbeszélgetésen.

A fórumon magyarországi és erdélyi püspökök és egyházi személyiségek is beszéltek a kereszténység fontosságáról.

Semjén Zsolt beszédében kiemelte:

Az európai civilizáció keresztény civilizáció, ez nem csak azért van, mert a kereszténység megkerülhetetlen építőköve az európai civilizációnak, hanem azért, mert a kereszténység különböző építőkövekből, de a kereszténység hozta létre az európai civilizációt.

A miniszterelnök-helyettes úgy fogalmazott, hogy 150 évig az iszlám hódoltság elég volt, a saría árnyékában élni 150 év elég volt, ezért is utasítja el azt az ötletet, hogy Nyugat-Európában relativizálják a kereszténységet, hogy a tömeges iszlám bevándorlást támogatják, és emellett ideológiailag üldözik a keresztény értékeket.

Az első célja a szép új világnak a mainstream ideológia által, hogy a vallást eltüntesse

– emelte ki.

A nemzet az emberiség termőformája

A nemzetekről szólva azt hangsúlyozta, hogy az emberiség értékgazdagsága a nemzetek sokszínűségével áll fel, és a nemzet az emberiség termőformája.

„A nemzettől kapjuk a nyelvet, a gondolkodásunkkal, a kultúránkat, a történelmi tudatunkat. Ha a nemzetet megpróbálják eltüntetni a társadalom életéből, akkor ez az emberiség legdurvább megcsonkítása lenne” – mondta, hozzátéve, hogy „ezért ragaszkodunk a nemzetállamokhoz és a nemzeti kultúrákhoz, és ezért nem engedjük azt, hogy valamifajta nemzetek fölötti szuperhatalom döntse el a világ és az országok sorsát”.

A férfi férfi, a nő pedig nő

A politikus a családról is beszélt. Azt mondta, a család relativizálása látható a nyugati világban, és a nemváltás témáját is érintette. Úgy fogalmazott: nem lehetséges nemet váltani, mert az ember neme fogantatáskor a kromoszómaszámok alapján eldől.

Lehet levágni valamit, lehet hormoninjekciókat nyomni, de a természet rendjét nem lehet megváltoztatni. A természet rendje szerint a férfi férfi, a nő nő. Ebből következően a családban a férfi apa, a nő pedig anya, és így a mainstreamnek az a törekvése, hogy relativizálja a családot, nem pusztán a kereszténységgel áll szemben, nemcsak a bibliai hagyománnyal és a kinyilatkoztatással, hanem a természet rendjével is 

– fogalmazott Semjén Zsolt. 

(Borítókép: Semjén Zsolt. Fotó: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok