Index Vakbarát Hírportál

Okosvízzel fegyverzik fel a brit kidobóembereket

2022. július 24., vasárnap 20:01

A kézi permetezőeszközöket a biztonsági személyzet kapja majd, hogy megfékezzék a brit városközpontokban tapasztalható és folyamatosan gyarapodó nem megfelelő viselkedést.

A Smart Water nevet viselő permetező úgy működik, mint egy tartós filctoll, amely megkíméli a portásszemélyzetet attól, hogy üldözni kelljen a bajkeverőket. A rendőrök így megtalálhatják azokat, akiket lefújtak, és UV-fénnyel beazonosíthatják őket.

Az Indy100 beszámolója szerint a kezdeményezésre az után került sor, hogy egy kutatás megállapította, a koronavírus-járványt követően jelentősen megnőtt a kocsmai személyzet és a kidobók elleni erőszak és visszaélések száma az Egyesült Királyságban.

A biztonsági személyzetre történő kiterjesztés egy tavaly októberi sikeres kísérletet követ, amikor Herefordban a kidobóembereket SmartTag nyomkövetővel szerelték fel. Herefordshire, Worcestershire és Shropshire kocsmái, bárjai és szórakozóhelyei mostantól az aeroszolos spray használatára fogják kiképezni a személyzetet.

Nick Hall őrmester a West Mercia rendőrségtől elmondta:

Ez egy izgalmas lépés a folyamatos erőfeszítésünkben, amelynek célja az antiszociális viselkedés elleni fellépés, az emberek biztonságban tartása, valamint a személyzet védelme az ártalmaktól. 

Az új Smart Water berendezéseket hamarosan átadják azoknak, akik felelősek a kocsmák, bárok és klubok biztonságáért, és akik gyakran szembesülnek erőszakos cselekményekkel.

Rovatok