Index Vakbarát Hírportál

Meghalt a rendőr, aki megmentette Lil Wayne életét

2022. július 24., vasárnap 07:41

65 éves korában életét vesztette Robert Hoobler. New Orleans-i rendőr volt, aki a kilencvenes évek közepén megmentette Lil Wayne életét.

Amint arról a plébánia halottkémje tájékoztatott, pénteken holtan találták otthonában Robert Hooblert. A Guardian értesülései szerint a halál oka és miértje egyelőre nem tisztázott, de az tudott, hogy a férfi utolsó éveiben különféle egészségügyi gondokkal küzdött.

1994. november 11-én Hoobler volt az a rendőr, aki megmentette – az akkor még Dwayne Carter Jr. néven ismert – Lil Wayne életét. Ezen a napon a 12 éves fiú korábban ért haza az iskolából és éppen ebédhez készülődött, amikor meglátott az asztalon egy 9 mm-es lőfegyvert a nagyszoba asztalán.

Állítólag előző nap hagyta ott a család egyik barátja, aki focimeccset ment át nézni Carterékhez. A fiú végül megragadta a fegyvert, a hasához szorította és golyót eresztett a mellkasába, majd hívta a 911-et.

Hoobler éppen a környéken járt, amikor az eset történt, rádión értesült az eseményekről és azonnal a helyszínre sietett. A férfi hívta a mentőket, de nem volt elérhető autójuk, így maga vitte be a vérző fiút a kórházba.

Egy 2016-os interjúban Lil Wayne elmondta, hogy számára a rasszizmus egy ismeretlen szó, hiszen őt is egy fehér férfi mentette meg.

Rovatok