Index Vakbarát Hírportál

Fegyverrel rabolták ki a turistát, visszavitték neki a zsákmányt, mert gagyi volt

2022. július 24., vasárnap 08:27

Nem mindennapi sztorit örökített meg a biztonsági kamera Nápolyban: két svájci turista éjszaka leült italozni a Monidee Caféban, ahol kirabolták őket. A fegyverrel felszerelt tolvajok aztán visszavitték a zsákmányt a tett helyszínére, mert az nem volt értékes.

A CNN beszámolója szerint egy fiatalember szólította meg a turistákat, de bájcsevegés helyett előkapott egy fegyvert, amit az egyik férfi fejéhez szorított, majd elvette az óráját és elsétált, mintha mi sem történt volna.

A kirabolt áldozat még magához sem tért a sokkból, amikor mozgolódásra lett figyelmes a szeme sarkából. Hét perccel a támadás után egy másik fiatalember a kávézó szabadtéri ülőhelyén keresztül utat tört magának, kezét bocsánatkérő mozdulattal felemelte, szóban bocsánatot is kért, majd visszaadta az órát a tulajdonosának.

Rapina ad un turista svizzero ad un caffè di Piazza Trieste e Trento: pistola alla testa per portargli via l’orologio e poi glielo riconsegnano perché vale poco. La denuncia dei titolari del locale:"Tutto questo in centro città. Serve un presidio costante delle forze dell'ordine” pic.twitter.com/aKRU1yKg39

— Francesco Borrelli (@NotizieFrance) July 19, 2022

Mint kiderült, az óra egy hamisítvány volt, nem pedig az a méregdrága Richard Mille szerkezet, aminek a fegyveres fiatal nézte. A bár tulajdonosa szerint az óra visszaadása nem jóindulatú gesztus volt a bűnözők részéről, hanem inkább a jogi megtorlást próbálták elkerülni.

Csak azért kértek bocsánatot, hogy a kirabolt turista ne tegyen feljelentést a rendőrségen

– nyilatkozta Antonio Visconti a CNN-nek.

Rovatok