Index Vakbarát Hírportál

Lövöldözés egy kanadai városban, órákon át üldözték az elkövetőt

2022. július 26., kedd 07:27

Legalább három ember életét vesztette egy lövöldözésben Kanadában, egy Vancouver közelében lévő városban.

Az eset Brit Kolumbia tartományban, Langley városában történt, helyi idő szerint hétfő hajnalban. A 28 éves fegyveres férfi a város négy különböző pontján lövöldözött: az első eset még nem sokkal éjfél után történt, megállítani viszont már csak reggel 5 óra 45 perc környékén sikerült őt a rendőröknek. 

Ez idő alatta a férfi  összesen négy embert lőtt meg, akik közül ketten meghaltak. 

A rendőrség szerint az elkövető már akkor sérült volt, amikor ők a helyszínre érkeztek. A kiérkező járőrök végeztek a férfival azért, hogy megállítsák, vagyis ő volt a lövöldözés harmadik áldozata – írja a CBC.

A rendőrség egyelőre nem tudja, hogy milyen motiváció állhat a bűncselekmény mögött, és abban sem biztosak, hogy az illető egyedül áll a bűncselekmény mögött.  A férfi által meglőtt egyik személy,  egy hajléktalan nő még mindig kritikus állapotban van a sérülései miatt. 

Kanadában viszonylag ritkának számítanak a lövöldözések, mivel egy 1989-es eset után – amikor egy nőgyűlölő férfi 14 nőt ölt meg egy főiskolán – szigorú fegyvertartási törvényeket vezettek be, így csak többszöri ellenőrzés után, szigorú feltételek mellett lehet fegyverhez jutni. 

(Borítókép: Jesse Winter / Reuters)

Rovatok