Index Vakbarát Hírportál

Meleg fia esküvőjén bulizott az azonos neműek házasságát elítélő politikus

2022. július 26., kedd 19:05

Glenn Thompson kongresszusi képviselő részt vett meleg fia esküvőjén, három nappal azután, hogy az amerikai képviselőházban ellenezte az azonos neműek házasságának védelmét szövetségi törvénybe foglaló törvényjavaslatot – írja a CNN.

Thompson irodája közleményben tudatta, hogy a pennsylvaniai képviselő és felesége „izgatottan” vett részt az esküvőn, és „nagyon boldogok”, hogy új vejüket üdvözölhetik a családban. Az NBC News számolt be először arról, hogy Thompson részt vett fia esküvőjén, miután múlt kedden „a házasság tiszteletben tartásáról szóló törvény” ellen szavazott.

Thompson egyike volt annak a 157 képviselőházi republikánusnak, akik ellenezték a törvényt, amely országszerte kodifikálná az azonos neműek közötti házasságkötés jogát. Thompson irodája nem válaszolt arra a kérdésre, hogy miért döntött úgy, hogy az intézkedés ellen szavaz, amelyet most a szenátus tárgyal, ahol 10 republikánusra van szükség az obstrukció leküzdéséhez.

Korábban a tervezettel egyet nem értők azt mondták, a törvényjavaslat egy kommunikációs trükk volt a kongresszusi demokraták részéről, akik nem foglalkoznak a történelmi inflációval és a benzinkutakon, élelmiszerboltokban kilövő árakkal – emlékeztet a CNN.

(Borítókép: Glenn Thompson 2017. június 21-én. Fotó: Astrid Riecken / Getty Images)

Rovatok