Index Vakbarát Hírportál

Élőben közvetítették a prédikációt tartó pap kirablását

2022. július 26., kedd 14:48

Épp szentmisét tartott a fényűző életmódjáról híres Lamor M. Whitehead, amikor vasárnap őt és feleségét fegyveres támadók kirabolták Brooklynban, írja a New York Times. Az istentiszteletet élőben közvetítették az interneten, így az esetről felvétel is készült, amelyen látható, ahogy a pap ijedtében a földre veti magát.

Whitehead elmondta, hogy fegyvert fogtak rá, miközben a földön feküdt, majd ezt követően megfosztották a holmijától, köztük az órájától, több láncától, jegygyűrűjétől és püspöki keresztjétől. Hozzátette, a támadók megtépkedték a papi gallérját, hogy hozzáférjenek a nyakláncához. Whitehead szerint a betolakodók nem tudtak arról, hogy az istentiszteletet élőben közvetítik az interneten.

Bishop Lamor M. Whitehead Being Robbed At Gunpoint In Sunday Morning Service. pic.twitter.com/AtyIfYo1K8

— The Gworls Are Fighting (@Barbiedolltvv) July 25, 2022

Whitehead 38 éves feleségét is kifosztották, a tolvajok egymillió dollárnyi ékszert vittek magukkal – közölte a rendőrség, hozzátéve, hogy egyikük sem sérült meg. A lopás után, amely helyi idő szerint nem sokkal 11 óra után történt, a három személy gyalog menekült el, és beszállt egy fehér Mercedes-Benz gépkocsiba. Az ügyben indított nyomozás még folyamatban van, fűzte hozzá a New York-i rendőrség.

A papról az a hír járja, hogy feltűnési viszketeségben szenved. Sokaknak nem tetszik, hogy Whitehead – aki ötvenezer dollár pénzjutalmat ajánlott fel a fegyveres rablók letartóztatásához vezető információkért – drága kiegészítőket hord, de az is szúrja egyesek szemét, hogy a hétköznapok során egy szintén nem olcsó Rolls-Royce-szal közlekedik – írja a New York Times.

Rovatok