Index Vakbarát Hírportál

Újabb holttestet találtak a nevadai víztározóban

2022. július 27., szerda 11:45

Május óta a harmadik holttest került elő a szárazság miatt drámaian apadó nevadai víztározóból. Ezúttal a Mead-tó strand részétől nem messze bukkantak egy ember maradványaira.

Clark megye halottkéme, Melanie Rouse tájékoztatása szerint az emberi maradványok jelentős részét iszap borította, még vizsgálják az elhunyt nemét, mint ahogy egyelőre a halál időpontja, oka és módja is ismeretlen. A nyomozó hatóságok átnézik a korábban eltűnt személyek listáját is.  

A Nemzeti Park Szolgálat közleménye arra nem tér ki, hogy mióta lehetett a vízben a holttest, amelyre hétfőn találtak rá a Boulder Beach környékén.

Nem az első, és valószínűleg nem is az utolsó eset

A most megtalált holttest a harmadik, amelyet május óta találtak a nevadai víztározóban, Las Vegastól keletre. Május 1-jén egy évtizedekkel korábban lelőtt férfi maradványaira bukkantak egy rozsdás hordóban, egy hétre rá emberi csontok kerültek elő a Mead-tóból. A halottkém hivatalának mostani közlése szerint mindkét esetben továbbra is zajlik a holttestek azonosítása.

Az első maradványok megtalálása óta több olyan nyilatkozat is napvilágot látott, melyek szerint további holttestek felbukkanása várható az apadó tóból, összefüggésben azzal, hogy a Las Vegas-i maffia a hetvenes–nyolcvanas években számos, útjában álló embert tüntetett el.

A harmincas években létrehozott óriási víztározó, a Mead-tó vízszintje az aszály miatt riasztó mértékben apadt az elmúlt években. Az 1983-ban teli medence vízszintje több mint ötven méterrel csökkent, a tározó immár csak kapacitása 30 százalékával működik.

Rovatok