Index Vakbarát Hírportál

Itt a térkép: Moszkva feldarabolná Ukrajnát, Magyarországnak is adna egy szeletet

2022. július 27., szerda 19:45

Dmitrij Medvegyev, Oroszország volt elnöke a közösségi médiában osztotta meg, szerinte hogyan alakulhat Ukrajna sorsa a háború után. A politikus úgy véli, a nyugati elemzők elképzelése a konfliktus kimeneteléről nem egyezik meg Volodimir Zelenszkij ukrán elnök elgondolásával.

Oroszország volt elnöke, aki jelenleg az orosz Biztonsági Tanács helyettes vezetője, Telegram-csatornáján tette közé, hogyan alakulhat Ukrajna sorsa a háború után. A politikus egy fiktív térképen szemléltette, szerinte hogyan képzeli el Volodimir Zelenszkij ukrán elnök Ukrajna határait a fegyveres konfliktust követően, majd azt is megmutatta, hogyan vélekedhetnek erről a nyugati elemzők.

A pszichotróp anyagok hatása alatt lévő ukrán elnök agyában a következő kép rajzolódott ki országa fényes jövőjéről (1. ábra). Nyugati elemzők úgy vélik, valójában így lesz (2. ábra)

 – írta posztjához Medvegyev, aki szerint a külföldi elemzők azzal számolnak, hogy a háborút követően 

míg Vinnyica és Csernyivci megye Románia területéhez tartozna. Lengyelország kapná meg Zsitomir, Hmelnickij, Ternopil, Ivano-Frankivszk, Rivne, Luck és Lviv megyét, Magyarországnak pedig Kárpátalját szánják.

Az európai politikáról is megvan a véleménye

Az orosz politikus arról is kifejtette gondolatait, hogyan látja a jelenlegi európai politika Oroszországgal szembeni döntéseit.

Az egész jelenlegi európai politika Oroszországgal szemben az arrogáns bunkóság, a kamaszos infantilizmus és a primitív ostobaság undorító koktélja

– fogalmaz bejegyzésének elején Medvegyev. 

Szerinte először arról tettek bejelentést, „hogy meg akarják büntetni Oroszországot, amiért meg akarja védeni az embereket a szenvedéstől, és kiáll az érdekeik mellett”, majd azt a döntést hozták, hogy „darabokra tépik az orosz gazdaságot, és megfosztják az energiaexportból származó pénztől”.

 (...) Nem érdekel, hogy Európának hatalmas ipara van, fejlett mezőgazdasága, és az uniós polgárok meleg, vízzel ellátott otthonban akarnak élni

– írta Medvegyev, hozzátéve: „később eszükbe jutott, hogy a tél nem marad el, és hogy az alternatív gáz-, olaj- és szénkészletek drágák”. Ám úgy véli, ezekről a döntésekről általánosságban az mondható el, hogy „nem működnek túl jól”.

Az orosz–ukrán háború eseményeit folyamatosan figyelemmel kísérjük, csütörtöki percről percre frissülő hírfolyamunkat itt találja.

(Borítókép: Dmitrij Anatoljevics Medvegyev a győzelem napi katonai parádén, 2020. június 24-én Moszkvában. Fotó: Ramil Sitdikov / Host Photo Agency / Getty Images)

Rovatok