Index Vakbarát Hírportál

Kiderült, mikor nyílhat meg újra a párizsi Notre-Dame

2022. július 29., péntek 11:37

A párizsi Notre-Dame-székesegyház jó úton halad ahhoz, hogy 2024-ben újra megnyíljon a hívők és a nagyközönség előtt – közölte Rima Abdul Malak kulturális miniszter csütörtökön, több mint három évvel azután, hogy a katedrális teteje megsemmisült egy hatalmas tűzben.

Elmondása alapján a helyreállítási projekt „takarítási szakasza” véget ért, így nyár végén már megkezdődhetnek az újjáépítési munkálatok. A katedrális teteje több mint három évvel ezelőtt rongálódott meg egy tűz következtében, amit Franciaország és az egész világ is figyelemmel kísérhetett a közösségi médiában.  

Bízunk benne, hogy 2024 lesz az az év, amikor a munkálatok nagy része befejeződik, és amikor a székesegyház újra megnyílik a hívők és a nagyközönség előtt

– közölte Rima Abdul Malak. 

Emanuel Macron is 2024-et tűzte ki az épület renoválásának céljául a tűzvész után. Ez valószínűleg annak is köszönhető, hogy 2024-ben rendezik a nyári olimpiát Párizsban. A katedrálist és az ahhoz tartozó 96 méteres tornyot a korábbi tervek alapján állítják helyre – írja a France24. Az építéshez már a faanyagot is kiválasztották.  

(Borítókép: A párizsi Notre-Dame-székesegyház 2022. május 31-én. Fotó: Anita Pouchard Serra/Bloomberg via Getty Images)

Rovatok