Index Vakbarát Hírportál

Brutálisan meggyilkoltak egy 39 éves, rokkant férfit Olaszországban

2022. augusztus 1., hétfő 17:22

Az utcán, fényes nappal meggyilkoltak egy 39 éves nigériai származású férfit az Olaszország keleti partján fekvő Civitanova Marchéban.

A 39 éves, utcai árusként dolgozó rokkant férfi, Alika Ogochukwu egy nőnek akarta eladni az áruit és pénzt kéregetett tőle múlt pénteken, miközben megdicsérte a szépségét és megragadta a karját is.

A nő 32 éves élettársa ezt sérelmezte, ezért elvette az árus mankóját, és azzal kezdte ütlegelni, majd miután az áldozat földre került, 

körülbelül négy percig fojtogatta. 

Mindeközben senki sem sietett a nigériai származású férfi segítségére, de a történtekről több videó is készült. 

Az áldozat belehalt a bántalmazása. Úgy tudni, hogy Ogochukwunak két gyermeke volt, és azután vált rokkanttá, hogy elütötte egy autó. Azóta különféle áruk, főként zsebkendők eladásával próbálta eltartani magát.

A legszörnyűbb az, hogy sok ember a közelben volt. Levideózták, hogy mi történik, és többször is felszólították a támadót, hogy hagyja abba, de senki sem próbálta meg szétválasztani őket

– mondta az egyik, bevándorlókkal foglalkozó civil szervezet tisztviselője, Daniel Amanza az Associated Pressnek.

Matteo Luconi olasz nyomozó az esettel kapcsolatban azt nyilatkozta, hogy a konfliktus „komolytalan okokból” bontakozott ki, és hogy szerintük nem rasszista indíttatású bűncselekményről van szó.

A 32 éves gyanúsítottat őrizetbe vette a rendőrség, és jelenleg egy anconai börtönben őrzik. A bal- és jobboldali olasz pártok – köztük a Demokrata Párt és a Matteo Salvini-féle Liga – egyaránt elítélték a bűncselekményt.

Rovatok