Index Vakbarát Hírportál

Alig tudnak megélni, százezrek mondják le a streamingszolgáltatásaikat

2022. augusztus 4., csütörtök 19:40 | aznap frissítve

Angliában több százezer ember mondta le a streaming-előfizetéseit – köztük a Netflixet is – megélhetési költségeik folyamatos növekedése miatt.

Áprilistól júniusig csaknem nyolcszázezer brit háztartásban váltak meg a Netflix-, illetve Amazon Prime Video-előfizetésüktől – írta meg a The Guardian. Angliában is egyre súlyosbodik a megélhetési válság, emiatt pedig egyre többen kezdenek spórolásba: a költségeik lefaragásának érdekében pedig sokan megválnak a streaming-előfizetéseiktől. 

Az első negyedéves 19,57 millióról a második negyedév végére 19,19 millióra csökkent azon háztartások száma, amelyek legalább egy előfizetéses video-on-demand (SVOD) szolgáltatással rendelkeznek – állítja a Broadcast Audience Research Board (BARB) kutatócég legfrissebb felmérése. Ez nettó 382 ezres csökkenés. 

A Netflix az elmúlt tíz évben szünet nélkül képes volt arra, hogy növelje az angliai előfizetői bázisát, most azonban már a második negyedévet zárja veszteséggel. Világszerte több mint másfél millió előfizetővel lett kevesebb a felhasználóinak a száma, ez pedig nem tett jót a cég piaci értékének sem: jelentősen zuhanni kezdett. 

Az Amazon Prime Video-szolgáltatással rendelkező brit háztartások száma egy negyedév alatt 589 ezerrel – 13,35 millióról 12,76 millióra – csökkent. A Sky szolgáltatásától, a Now TV-től 43 ezren váltak meg ugyanezen idő alatt. Jelenleg 2,07 millió háztartásban használják még a szolgáltatást.

A BARB arról nem faggatta a háztartásokat, hogy miért szabadultak meg az előfizetéseiktől, de úgy vélik, az ok az energiaárak hirtelen emelkedésében keresendő: sokan újragondolják ugyanis a havi kiadásaikat. 

Rovatok