Index Vakbarát Hírportál

Kegyetlen módon végzett feleségével az életbiztosításra hajtó férj

2022. augusztus 5., péntek 08:40

A 67 éves Lawrence Rudolph sörétes puskával ölte meg feleségét, Bianca Rudolphot, és több biztosítótársaságot is becsapott – állapította meg egy amerikai szövetségi esküdtszék. Rudolph több mint 4,8 millió dollárra (közel 2 milliárd forintra) tett szert az életbiztosítási kifizetésekből a nő közel hat évvel ezelőtti halála után, írja a CNN.

Rudolph a bíróságon azt állította, a fegyver véletlenül sült el.

Nem én öltem meg a feleségemet. Nem lennék képes erre. Nem gyilkoltam meg a feleségemet

– mondta Rudolph az esküdteknek, amikor a múlt héten a saját védelmében szólalt fel a denveri szövetségi tárgyaláson.

A phoenixi házaspár imádott nagyvadakra vadászni, 2016 szeptemberében a dél-afrikai Zambiába utaztak, hogy Bianca Rudolph egy leopárddal bővíthesse trófeagyűjteményét. Két héttel később, amikor a nő éppen csomagolt össze hazautazás előtt, a Kafue Nemzeti Parkban lévő vadászházban halálos lövés érte.

Rudolph azt mondta a nyomozóknak, hogy hajnalban hallotta a lövést, miközben a fürdőszobában volt, és úgy vélte, hogy a puska véletlenül elsült, amikor a nő a tokjába tette, áll a bírósági dokumentumokban.

A szövetségi ügyészek azonban Rudolph denveri tárgyalásán, ahol a biztosítótársaságok székhelye van, előre megfontolt bűncselekménynek minősítették a lövést. Az ügyészek azzal érveltek, hogy Rudolph a biztosítási pénzért és azért ölte a feleségét, hogy együtt lehessen a szeretőjével, Lori Millironnal.

David Markus védőügyvéd azzal érvelt, hogy Larry Rudolphnak nem volt anyagi indítéka a felesége megölésére. A bírósági dokumentumokban megjegyezte, hogy Rudolphnak Pittsburgh közelében van egy 10 millió dollár értékű fogorvosi rendelője.

Rudolph kezdetben azt hajtogatta, a felesége öngyilkos lett, de a zambiai bűnüldöző szervek és a törvényszéki bizonyítékok ezt kizárták. A bírósági dokumentumokban a nyomozók azt állították, hogy Rudolph gyanút keltett, amikor igyekezett gyorsan elhamvasztani felesége holttestét Zambiában.

Az esküdtszék bűnösnek találta Milliront, Rudolph barátnőjét is gyilkosságban való bűnrészességben, az igazságszolgáltatás akadályozásában és kétrendbeli hamis tanúzásban az esküdtszék előtt tett vallomása alapján – közölte az igazságügyi minisztérium.

Milliron, akit Rudolph mellett állítottak bíróság elé, a bírósági dokumentumok szerint azt mondta, hogy a pár nyílt kapcsolatban élt. Milliron és Rudolph 2017-től Rudolph tavalyi letartóztatásáig együtt éltek, mondta ügyvédje, John Dill a CNN-nek.

Az Új Szó szerint a férfira életfogytiglani börtönbüntetés vagy halálbüntetés vár, a bírósági ítélet februárban várható.

Rovatok