Index Vakbarát Hírportál

Matteo Salvini elárulta, mi történne, ha a jobboldal győzne a választáson Olaszországban

2022. augusztus 5., péntek 15:31

Matteo Salvini olasz jobboldali politikus elmondta: ha kormányra jutnak ősszel, a bevándorlás újra szabályozottá és ellenőrzötté válik Olaszországban. A parlamenti választásokat szeptember 25-én tartják.

Külön kormánybiztos fog foglalkozni a migrációs kérdéssel, ha a jobboldal nyeri a szeptemberi parlamenti választásokat – mondta Matteo Salvini, a Liga párt vezetője pénteken, a lampedusai befogadótáborban tett látogatása második napján.

A pártvezető rámutatott: a jobboldal célja, hogy javítson az ellenőrzésen és tehermentesítse a biztonsági erőket.

Nem hagyhatjuk, hogy Olaszországot elborítsák a menekülttáborok!

– jelentette ki Salvini, hozzátéve: az olasz hadsereg egyik tábornokát nevezhetnék ki kormánybiztosnak. 

A jobboldali politikus 2018 és 2019 között belügyminiszter volt, és szigorú bevándorláspolitikát folytatott, lezárva az olasz kikötőket a civil szervezetek migránsokat szállító hajói előtt. A politikus ellen később eljárást is indítottak emiatt.

matteo Salvini kifogásolta, hogy az elmúlt két évben elfogadhatatlan mértékben emelkedett az Olaszországba érkező migránsok száma.

Hozzátette: amíg ő volt a belügyminiszter, a zárt kikötők politikája miatt felére csökkent a halálesetek száma a Földközi-tengeren. Lampedusára rengetegen érkeztek az elmúlt hónapokban.

Az elmúlt hetekben előfordult, hogy kétezer embert szállásoltak el a mindössze 250 férőhelyes táborban.

AZ OLASZ BELÜGYMINISZTÉRIUM ADATAI SZERINT 2022 ELEJE ÓTA 42 465 MIGRÁNS ÉRKEZETT TENGERI ÚTON OLASZORSZÁGBA. 2021 AZONOS IDŐSZAKÁBAN 30 315 VOLT EZ A SZÁM.

Olaszországban szeptember 25-én parlamenti választásokat tartanak. Felmérések szerint a Liga, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) és a jobbközép Hajrá, Olaszország! (FI) pártkoalíció nyerhet – adta hírül az MTI. 

Rovatok