Index Vakbarát Hírportál

Felcsaptak a lángok a thaiföldi szórakozóhelyen, többen meghaltak

2022. augusztus 5., péntek 08:48

Tűz ütött ki egy thaiföldi éjszakai szórakozóhelyen péntek hajnalban, legalább 13-an meghaltak, több mint 30-an megsérültek.

A rendőrség szerint a tűz nem sokkal éjfél után lobbant fel a kelet-thaiföldi Csonburi államban található éjszakai klubban, a hatóságok vizsgálatot indítottak az ügyben. A rendőrség azt közölte, hogy az áldozatok mind thaiföldiek.

A mentés egyik résztvevője azt közölte a TPBS televízióval, hogy a hely falait gyúlékony hangszigetelővel vonták be, amely hamar lángra kapott, így a tűzoltóknak mintegy két órába telt a lángok megfékezése. Szemtanúk szerint a tűz a mennyezeten ütött ki, ahonnan füst is szivárgott, majd több robbanást lehetett hallani.

Club in Thailand caught fire last night, 13 people died trapped inside and over 40 with burns. *** pic.twitter.com/KfDhmsNEOq

— Mr_A916 (@Mr_A916) August 5, 2022

A TPBS értesülése szerint a klub három kijárata közül az egyik zárva volt. Prajut Csan-ocsa miniszterelnök segítséget ígért az áldozatok hozzátartozóinak, az ország szórakozóhelyeinek tulajdonosait pedig a vészkijáratok ellenőrzésére és a biztonsági előírások betartására szólította fel.

Az utóbbi évtizedek legsúlyosabb tűzesete 2008-ban történt Thaiföldön, ekkor egy bangkoki szórakozóhely szilveszteri partiján csaptak fel a lángok. A beltéri tűzijáték okozta tragédiában 66-an haltak meg, és több mint 200-an megsérültek, emlékeztet az MTI.

Rovatok