Index Vakbarát Hírportál

Videón, ahogy lángol egy kubai olajtároló

2022. augusztus 7., vasárnap 07:52

Villámcsapás ért egy kubai olajtárolót, a robbanás következtében közel 121 ember megsérült, 17 tűzoltó pedig elveszett a lángok között.

A kubai hatóságok közleménye szerint szombaton villámcsapás ért egy matanzasi olajtárolót, ahol hatalmas robbanások közepette futótűzként terjedtek a lángok. A robbanás közel 80 ember sérüléseit okozta.

A kubai hírügynökség szerint villámcsapás érte az egyik tankot, aminek következtében tűz ütött ki, a lángok pedig további terjedésnek indultak. A keletkezett tüzet jelenleg is katonai helikopterekkel próbálják eloltani. 

A gomolygó füstoszlopok a több mint 100 kilométerrel arrébb lévő Havannáig terjedtek el. 

Roberto de la Torre, a matanzasi tűzoltóság vezetője a CBS Newsnak elmondta, hogy a tűzoltók vizet permeteztek az ép tartályokra annak érdekében, hogy hűtsék őket, és megakadályozzák a tűz tovább terjedését.

Matanzas tartományi kormányának Facebook-oldala szerint a sebesültek száma elérte a 77-et, 17 ember pedig eltűnt. A sérültek közül hetet a havannai Calixto García Kórházba szállítottak, amelynek kiemelkedő baleseti osztálya van.

„Éppen az edzőteremben voltam, amikor éreztem az első robbanást. Füstoszlop és szörnyű tűz szállt fel az égbe” – nyilatkozta Adiel Gonzalez az Associated Pressnek. – A városnak erős kénszaga van.

FRISSÍTÉS:

A TASZSZ orosz állami hírügynökség a kubai kormány Twitter-bejegyzésére hivatkozva már 121 sérültről ír, akik közül öten kritikus állapotban vannak.

(Borítókép: Villámcsapás miatt kigyulladt egy olajtároló a nyugat-kubai Matanzasban 2022. augusztus 6-án. Fotó: Yamil Lage / AFP)

Rovatok