Index Vakbarát Hírportál

Hatalmas robbanás hallatszott a Heathrow repülőtér közelében

2022. augusztus 7., vasárnap 21:34

Több tucat lakástulajdonost evakuáltak, miután vasárnap este mintegy 70 tűzoltó vonult ki egy tűzesethez London nyugati részén, írja a Daily Mail.

A tűz, amely kevesebb mint két mérföldre a Heathrow repülőtértől tört ki, és a leszálló repülőgépekből is jól látható volt, fákat, sövényeket, bokrokat és teraszokat érintett.

Az interneten keringő felvételeken füstfelhők és narancssárga lángok láthatók. Néhányan, akik a környék közelében élnek, arról számoltak be, hogy egy hangos robbanást lehetett hallani, mielőtt a lángok felcsaptak.

Coming in to land at Heathrow just before 5pm today. The scorched fields. The fire! pic.twitter.com/ndHwZrz7lF

— Robert Harris (@Robert___Harris) August 7, 2022

A kollégáim hihetetlenül keményen dolgoztak azért a hőségben, hogy megakadályozzák a tűz átterjedését a közeli ingatlanokra. Kemény munkájuknak köszönhetően körülbelül harminc otthont sikerült megmenteniük a Hereford Roadon. Körülbelül hatvan lakost kellett evakuálni

– jelentette Tamer Ozdemir tűzoltóparancsnok.

Körülbelül 44 hívás érkezett a 999-es segélyhívó számra helyi idő szerint vasárnap délután fél 5-től, a helyszínre Hillingdon, Kingston, Southall, Surbiton, Tooting tűzoltói és a környező tűzoltóságok legénységei érkeztek, jelentette a Daily Mail.

A tűz oka egyelőre nem ismert. A Heathrow-n azonban a MyLondon szerint emiatt nincs fennakadás.

Egy szóvivő elmondta, hogy a tűz nem befolyásolja a repülőtér működését, a repülőgépek továbbra is le- és felszállnak.

A londoni tűzoltóság a Twitteren azt írta, hogy mintegy hathektárnyi füves terület égett, és „nagy mennyiségű” füst keletkezett.

Rovatok