Index Vakbarát Hírportál

Fényes nappal rabolt ki egy banda egy ékszerboltot, 770 millió forintnyi gyémántot zsákmányoltak

2022. augusztus 8., hétfő 20:41

New York város rendőrsége (NYPD) nyomozást folytat egy rablás ügyében, amikor is négy maszkos férfi betört egy ékszerüzletbe Bronxban, és körülbelül kétmillió dollárnyi (770 millió forint) árut zsákmányoltak.

Az eset, amelyet az üzlet biztonsági kamerája rögzített, helyi idő szerint péntek délután, nem sokkal fél három után történt. A felvételeken látható, amint az egyik férfi kezdetben a Rocco's Jewelry üzlethelyiség ajtajánál áll, amelynek üzlete Bronx egyik forgalmas sugárútján található, pár lépésre a Fordham Egyetemtől − írta meg a CBS News

A videón az első férfi a bejáratnál várakozik, mielőtt kinyitná az ajtót. Aztán nyitva tartja, miközben további három, sötét ruhába öltözött férfi rohan be az üzletbe. A trió kalapácsokkal feltöri a pultnál sorakozó vitrineket, és gyorsan lesöpri a polcokról a tárgyakat, majd a táskájukba pakolja őket. 

Az első férfi a 45 másodperces videó alatt végig az ajtóban áll, a napsütötte utcára néz, ahol számos ember sétál. A NYPD megosztotta a felvételt a Twitteren, egy üzenettel együtt, amelyben arra kérnek mindenkit, aki információval rendelkezik a lopásról, hogy tegyen bejelentést.

A szemtanúk beszámolói arra utaltak, hogy a rablás gondosan meg volt tervezve, mivel a CBS New York tájékoztatása szerint az egész cselekmény körülbelül egy percig tartott.

A Rocco's Jewelry szombaton bezárt, amíg a nyomozók megvizsgálták a helyszínt, és megállapították, hogy az ellopott áruk együttes értéke körülbelül kétmillió dollár (770 millió forint).

A rablást végrehajtó négy személy közül vasárnap reggelig egyiket sem sikerült azonosítani, és a New York-i rendőrség sem osztott meg további friss információkat az ügyről. A rendőrség az információkért 3500 dollárig (1,3 millió forintig) terjedő jutalmat ajánlott fel.

Rovatok