Index Vakbarát Hírportál

Egy ölyv tart rendet a San Franciscó-i metróállomáson

2022. augusztus 11., csütörtök 20:03

San Francisco metróhálózata egy ragadozó madarat bérelt fel, hogy elűzze a galambokat az állomásokról.

Az El Cerrito del Norte állomás őrző-védője egy ötéves, Pac-Man névre hallgató Harris-ölyv. Ricky Ortiz solymász, aki Pac-Man gondozója, idén nyáron kezdett el járőrözni az állomáson, hogy kordában tartsák a galambokat, és megvédjék az utasokat a galambürüléktől – írja a Reuters.

A solymász és az ölyv hetente három napot dolgozik. Munkájukat a legalsó szinten kezdik, ahol elijesztik a korlátokon vagy az állomás belső állványzatán pihenő galambokat. 

Ricky Ortiz már észrevette a változást. Elmondása szerint egy héttel a munkába állásuk után azonnal a felére csökkent a metróállomás galambállománya. A solymász úgy próbálja meg megakadályozni, hogy Pac-Man a galambokon vagy rágcsálókon lakmározzon, hogy nap közben időnként jutalomfalatokat ad neki. 

A lap beszámolója szerint a galambokat kordában tartó ölyv az utasok körében is nagy sikert aratott. Volt, aki szelfit is készített az állattal, hogy megmutassa a távol élő családjának: San Franciscóban madárral harcolnak a madarak ellen.

(Borítókép: Ricky Ortiz Pac-Mannel, 5 éves Harris-ölyvével az El Cerritó-i metróállomáson San Franciscóban 2022. augusztus 10-én. Fotó: Carlos Barria /Reuters)

Rovatok