Index Vakbarát Hírportál

Fejlesztené a hadseregét Románia

2022. augusztus 15., hétfő 12:23

A régió biztonsága létfontosságú az ország biztonsága szempontjából, ezért Romániának modern, korszerűen felfegyverzett hadseregre van szüksége – jelentette ki Nicolae Ciuca román miniszterelnök a román tengerészet napján megfogalmazott üzenetében.

Nicolae Ciuca kifejtette, Románia bebizonyította, hogy képes biztonságot nyújtani és a stabilitás garanciája lenni a Fekete-tenger és a Földközi-tenger térségében. A román hadsereg korszerűsítése az ukrajnai háború körülményei között még sürgősebbé vált – fűzte hozzá a kormányfő.

„A román haditengerészet a nemzeti érdekeket szolgálva garantálja a határok biztonságát, a folyami és tengeri biztonságot, és hozzájárul a katonai-diplomáciai kapcsolatok fejlesztéséhez a Fekete-tengeren és mindenütt, ahol a román állam geostratégiai érdekei megkívánják” – idézte a Maszol Nicolae Ciucát.

A magas rangú politikus úgy látja, a román tengerészeknek köszönhetően Románia lett Ukrajna árukivitelének és -behozatalának a fő támogatója.

Májusban Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója arról beszélt, a magyar kormány szemében prioritást élvez a hadseregfejlesztés.

Rovatok