Index Vakbarát Hírportál

Több száz ember személyes adatait vesztette el az utcán alvó részeg rendőr

2022. augusztus 15., hétfő 11:50

Egy japán rendőr berúgott, elaludt az utcán, és elvesztette azokat a nyomozati iratokat, amelyek mintegy 400 ember, köztük egy bűncselekmény gyanúsítottjának személyes adatait tartalmazták, írja a Yahoo News a japán rendőrségre és a helyi médiára hivatkozva.

A 49 éves rendőr a nyugati Hjógo prefektúrában valamikor péntek este 11 és szombat hajnali 5 óra között veszítette el az iratokat tartalmazó táskát. Az iratok neveket és címeket tartalmaztak – közölte egy rendőrségi tisztviselő az AFP-vel hétfőn. Egyéb részleteket nem kívánt elárulni a szóvivő.

A nagyobb japán médiumok értesülései szerint a szóban forgó tiszt elment inni a kollégáival, és egyszerűen elaludt, miközben hazafelé tartott a táskával.

Amikor egy vasútállomás közelében magához tért, nem találta a táskát, amelyben az iratok voltak, amelyek 400 ember adatait tartalmazták – írták a jelentések.

Nem ez volt az első hasonló eset az ázsiai országban: júniusban Amagaszaki város hatóságai szerint egy vállalkozó elvesztette a 460 000 lakos személyes adatait tartalmazó USB-memóriakártyát tartalmazó táskát, miután az illető elment kocsmázni, és hazafelé menet elaludt a szabad ég alatt.

A Yahoo News cikke szerint neki nagy szerencséje volt, mert egy nappal később előkerült a pendrive. 

Rovatok