Index Vakbarát Hírportál

Jill Biden koronavírusos

2022. augusztus 16., kedd 16:37

Az amerikai first lady, Jill Biden pozitív koronavírustesztet produkált, miközben családjával, köztük Joe Biden elnökkel Dél-Karolinában nyaralt.

A hírt Elizabeth Alexander, a first lady kommunikációs igazgatója jelentette be, és közölte, hogy Jill Biden, aki enyhe tüneteket tapasztal, a nyaralóban marad, amíg kétszer nem produkál negatív tesztet. Az elnök tesztje negatív lett, de mivel közeli kontaktnak számít, követni fogja a Járványügyi Hivatal (CDC) útmutatásait. Joe Biden júliusban esett át a betegségen − írta meg a CBS News

Miután hétfőn a szokásos rutin szerinti teszt negatív lett, a first lady késő este megfázásszerű tüneteket mutatott. Ezután ismét negatív lett az antigéngyorsteszt eredménye, a PCR-teszt azonban már kimutatta a vírust. Jill Biden az alapimmunitást biztosító mindkét oltást megkapta, és két emlékeztető oltást is. A CDC előírásai szerint jelenleg Paxlovidot szed, és legalább öt napig karanténban lesz. Összegyűjtöttük azon személyek listáját, akikkel közeli kontaktusban volt

− közölte a Fehér Ház. 

Az elnök a tervek szerint kedden tér vissza Washingtonba, hogy aláírja az inflációcsökkentési törvényt. Egyelőre nem világos, hogy a first lady pozitív tesztje hogyan befolyásolja az elnök e hétre tervezett delaware-i útját.

A Fehér Ház közlése szerint az elnök tíz napig napig maszkot fog viselni, amikor zárt térben és mások közelében tartózkodik, és tesztelni is gyakrabban fogják.

Rovatok