Index Vakbarát Hírportál

Kiszivárgott videón látni a vadul partizó finn miniszterelnököt

2022. augusztus 18., csütörtök 08:44

A finn kormányfő, Sanna Marin ismét bekerült a hírekbe, miután a közösségi médiában kiszivárgott egy videó, amelyen önfeledten bulizik.

Az ország valaha volt legfiatalabb vezetőjét korábban már kritizálták, amiért túl sok időt töltött fesztiválokon és klubokban.

A mostani videón Sanna Marin egy baráti társasággal iszogat, táncol és énekel a finn rapper, Petri Nygard és a popénekes Antti Tuisku dalaira.

Finland’s Prime Minister @MarinSanna is in the headlines after a video of her partying was leaked today.

She has previously been criticized for attending too many music festivals & spending too much on partying instead of ruling.

The critics say it’s not fitting for a PM. pic.twitter.com/FbOhdTeEGw

— Visegrád 24 (@visegrad24) August 17, 2022

Az Iltalehti című újság szerint a videón több finn közéleti személyiség is látható, köztük Alma énekesnő, Janita Autio influenszer, Tinni Wikström televíziós műsorvezető, Ilona Ylikorpi videós, Karoliina Tuominen rádiós műsorvezető, Vesa Silver stílustanácsadó és Ilmari Nurminen képviselő, Marin asszony szociáldemokrata pártjának képviselője.

„A videók alapján nem lehet biztosan megmondani, hogy mikor és hol készültek a felvételek. Úgy tűnik, hogy a videót egy magánlakásban rögzítették” – írta a lap, szúrta ki news.com.au.

Az Iltalehti szerda este nem tudta elérni Sanna Marint vagy munkatársait, hogy kommentálják a videókat.

A miniszterelnök aztán csütörtökön egy sajtótájékoztatón reagált az ügyre:

Táncoltam, énekeltem, buliztam, mindent teljesen jogszerűen. Egy hosszú estét töltöttem a barátaimmal, közepes mennyiséget ittam is. Semmilyen takargatnivalóm nincs ezzel kapcsolatban. Nekem is van családi életem, szakmai életem és természetesen szabadidőm is, amit a barátaimmal töltök

– idézte Sanna Marint a HVG.

A kormányfő cáfolta, hogy fogyasztott volna drogot vagy látott volna bárkit drogozni.

(Borítókép: Sanna Marin 2022. június 20-án. Fotó: Robert Atanasovski/Afp)

Rovatok