Index Vakbarát Hírportál

Legalább 16 halottja van az oroszországi busztragédiának

2022. augusztus 21., vasárnap 20:50

Tizenhat ember vesztette életét vasárnap egy kisbuszban a közép-oroszországi Uljanovszki területen.

A TASZSZ orosz hírügynökség szerint a kisbusznak hátulról nekihajtott egy teherautó, amely nem tudott időben fékezni, és a járművet egy elöl lévő kamionnak tolta. A kisbusz útépítési munkálatok miatt éppen a sorára várt, hogy lekanyarodhasson, amikor a baleset bekövetkezett.

Rusya'nın Ulyanovsk Bölgesindeki kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 16'ya yükselmiş. Böyle çok can kaybına sebep olan trafik kazalarının Türkiye ve Rusya'da birer gün arayla olması ilginçtir dikkatimi çekti. Kazaların hepsinde tır var. https://t.co/kVbQ4dssuX

— Kurt Cem Deniz (@kurtcemdeniz) August 21, 2022

A helyszínen készült felvételeken a kisbusz csaknem teljesen összepréselődött roncsát lehetett látni. Az orosz Mir24 hírtelevízió szerint a balesetet a hátulról érkező teherautó sofőrjének rosszulléte okozhatta.

At least 16 people dead and another three hospitalised after two lorries collided with a stationary minibus in Russia's Ulyanovsk region https://t.co/J3uERKMpZk

— TRT World (@trtworld) August 21, 2022

Alekszej Russzkics, a terület kormányzója a Telegram üzenetküldő oldalán közölte, hogy a halottak mellett életveszélyes állapotban lévő három sérült is van. Úgy tudni, a kisbusz utasai kirgiz állampolgárok voltak, és a hátulról érkezett teherautó sofőrje is a halottak között van, írja az MTI.

Rovatok