Index Vakbarát Hírportál

Az ország, amely nem akarja finanszírozni a külföldi munkavállalókat

2022. augusztus 22., hétfő 19:29

A megnövekedett lakhatási költségek miatt Kuvait megválik a munkaerejének csaknem negyedét adó egyiptomi munkavállalóktól. A döntés az egyiptomiakat is nehéz helyzetbe hozza, ugyanis sokan függnek a kuvaiti munkával keresett pénztől.

A jövő hónappal 250 ezer egyiptomi munkavállalót bocsátanak el, valamint felfüggesztik a nem belföldiekkel kötött szerződéseket is – jelentette be Kuvait. További mintegy félmillió egyiptomi munkavállaló veszíti el az állását 2023-ban, mert Kuvait azon igyekszik, hogy az összes ágazatból eltávolítsa a külföldi munkavállalókat – írja a Middle East Monitor

Az egyiptomiak mintegy 24 százalékát teszik ki a kuvaiti munkaerőnek, e szerint ők alkotják a legnagyobb külföldi munkavállalói csoportot az országban – számolt be róla februárban a Kuvait Times. A legnagyobb csoportként sokáig az indiaiakat tartották számon, de a lap összesítése szerint ők csak 23,7 százalékát teszik ki a kuvaiti munkaerőnek.

A 750 ezer egyiptomi munkavállaló elbocsátásáról szóló döntés a megélhetési költségek világszerte tapasztalható emelkedésével összhangban született: rengeteg családnak okozott nehézséget az alapvető termékek beszerzése. Az egyiptomi munkanélküliségi ráta a 7,2 százalékot is elérte idén.

Rovatok