Index Vakbarát Hírportál

Megjelent egy rejtélyes, látszólag lezuhanó utasszállító képe a Google Térképen

2022. augusztus 23., kedd 08:50

Egy rejtélyes, látszólag lezuhanó utasszállító tűnt fel a Google Térkép egyik műholdképén az Ausztrália északkeleti részén található, esőerdővel borított Cardwell-hegységnél.

A felvételen úgy tűnik, mintha a gép komolyabb sérülések nélkül megúszta volna a zuhanást és csak „időzne” az erdőben. A felvételek szerint egy fehér színű járműről van szó, azonban nem látni rajta semmilyen jelzést vagy feliratot, ami segíthetne az azonosításban – írja az Independent

Semmilyen információjuk nincsen egyetlen eltűnt géppel kapcsolatban sem – közölte az ausztrál közlekedésbiztonsági hatóság a Cairns Post című ausztrál lap képpel kapcsolatos kérdésére. 

Van egy szellemképnek nevezett jelenség, és az lehet a megfejtés

– magyarázta a hatóság. 

A gép valószínűleg egy Airbus A320-as vagy Boeing 737-es utasszállító gép, ami nagyon alacsonyan repült, ezért tűnhet úgy a felvételen, mintha a földön lenne. A Google egy korábbi, 2016-os esettel kapcsolatban már elmagyarázta, hogy a térkép műholdképeihez több fotót használnak fel, ezért előfordulhat, hogy egy-egy ilyen képen feltűnnek egy repülő „halvány maradványai”. 

2016-ban a felhasználók a Minnesota állambeli Harriet-tóban véltek felfedezni egy lezuhant repülőgépet.

Rovatok