Index Vakbarát Hírportál

Szexuális erőszakot ábrázoló videót osztott meg a miniszterelnök-jelölt Olaszországban

2022. augusztus 23., kedd 07:43

Nagy port kavart az egyik olasz miniszterelnök-jelölt, aki egy ukrán nő ellen elkövetett szexuális erőszakot ábrázoló videót osztott meg a közösségi médiában, mindezt a választási kampányban. Az olasz politikusok élesen kritizálták Giorgia Melonit, amiért egy ilyen súlyos bűncselekményt választási célokra használt.

Szégyenteljes választási szervezkedéssel vádolták meg Giorgia Meloni olasz miniszterelnök-jelöltet, miután közzétett egy videót arról, ahogy egy ukrán nőt megerőszakol egy bevándorló egy olasz városban – írja a Reuters.

A helyi tisztviselők elmondása szerint az 55 éves ukrán nőt egy guineai menedékkérő bántalmazta vasárnap hajnalban a járdán Piacenza városában. Mindezt pedig valaki videóra vette a szemben található épület egyik lakásából. A támadót letartóztatták.

A letartóztatást a rendőrség is megerősítette, az elkövetőt a nyomozás idejére őrizetbe vették. 

Giorgia Meloni, az Olaszország Fivérei – Nemzeti Szövetség párt miniszterelnök-jelöltje a Twitteren osztotta meg az esetről készült videót. A politikus a felvételhez azt írta:

Nem maradhatunk csendben egy ilyen szörnyű szexuális erőszak ügyében, amelyet egy menedékkérő követett el napközben Piacenzában egy ukrán nő ellen. 

Majd hozzátette, hogy mindent megtesz azért, hogy helyreállítsa a város közbiztonságát. 

Meloni bejegyezése azonban felháborodást váltott ki az olasz politikusok körében. Enrico Letta, a Demokrata Párt vezetője szerint semmilyen helyzetben sem illik nemi erőszakról készült felvételeket megosztani, de különösen nem választási célokra hasznosítani. 

Carlo Calenda, az Európai Parlament képviselője egyenesen erkölcstelennek nevezte Giorgia Meloni bejegyzését, míg Igiaba Scego olasz író a nemi erőszak áldozatainak kizsákmányolásával vádolta meg a politikust. 

Kattintásvadász módon felkínálja a kukkolóknak a felvételt, ahelyett, hogy megvédték volna. Ez a választási kampány borzalmas 

– fogalmazott.

Giorgia Meloni azonban minderre úgy reagált, hogy szerinte politikai riválisai a nemi erőszakot használják arra, hogy támadják őt, és eközben figyelmen kívül hagyják az áldozatot. Elmondása szerint mindezt azért teszik, hogy elkerüljék a bevándorlási vészhelyzet kezelését. 

(Borítókép: Giorgia Meloni. Fotó: Giorgio Cosulich/Getty Images)

Rovatok