Index Vakbarát Hírportál

Hatalmas fehér kígyó mászott be a hálószoba ablakán egy családhoz

2022. augusztus 26., péntek 07:06

Megörökítették azt a pillanatot, amikor egy hatalmas, 5,5 méter hosszú kígyó a nyitott ablakon keresztül siklott egy ház hálószobájába az épület tetejéről az angliai Hampshire-ben.

Az albínó burmai piton a tetőn keresztül jutott be az ingatlanba kedd reggel. A 62 éves szomszéd, Jenny Warrick elmondta, hogy először fél hat körül vette észre a Délkelet-Ázsiában őshonos kígyót, amikor férjével együtt felkeltek.

A ház lakói egy seprűvel ijesztették vissza a hüllőt az ablakból, amitől az állat egy autó motorháztetejére zuhant.

Nyáron felélénkülnek a kígyók

Ekkor a járókelők bekopogtak az egyik szomszédhoz, akiről tudták, hogy korábban kígyókat tartott, mert azt hitték, hogy talán az övé lehet. A névtelenségét megőrizni kívánó nő azonban az Independent szerint azt mondta, hogy nem az övé, bár a télikertben tartotta a hüllőt.

Evie Button, a brit állatvédő társaság munkatársa elmondta, a kígyók kiváló szabadulóművészek, és megragadják a lehetőséget, ha a ketrec ajtaján rés keletkezik, vagy ha a fedél lazán illeszkedik, hogy elmeneküljenek, ráadásul meleg időben aktívabbak lesznek.

A szakértő figyelmezteti a kígyótulajdonosokat, hogy az évnek ebben a szakaszában legyenek különösen éberek, és vásároljanak az adott fajnak megfelelő ketrecet, és gondoskodjanak arról, hogy a ketrecet biztonságban tartsák.

Rovatok