Index Vakbarát Hírportál

A Netflix filmet forgatott róla, most körözi a rendőrség

2022. augusztus 27., szombat 07:10

Egy brit szélhámos, akiről a Netflix dokumentumfilmet forgatott, szökésben van, és gyilkossági kísérlet miatt keresik Franciaországban, miután egy razzia elől menekülve megsebesített két rendőrt – közölték a helyi hatóságok.

Robert Hendy-Freegard illegálisan tenyésztett kutyákat a franciaországi Vidaillat faluban, ahol a szökéséig lakott.

A francia munkaügyi és állatvédelmi felügyelők a rendőrség kíséretében csütörtökön ellenőrzést tartottak abban a házban, ahol a férfi élettársával élt – mondta Martine Laporte, a helyi polgármester.

Két rendőrt elütött

A francia rendőrség szerint, miközben a rendőrök arra kérték élettársát, hogy kísérje el őket a legközelebbi állomásra, Hendy-Freegard elindult az autójával, és elütött két rendőrt, miközben elmenekült. Egyikük orrsérülése miatt kórházi kezelésre szorult.

Hendy-Freegard ellen közfeladatot ellátó személy elleni gyilkossági kísérlet vádjával indult eljárás, amelyért legfeljebb 30 év börtönbüntetés szabható ki – írja a Guardian.

Az év elején Robert Hendy-Freegardról készített a Netflix háromrészes dokumentumfilmet, melynek címe A megtévesztés mesterei (Puppet Master).

Hendy-Freegardot 2005-ben egy londoni bíróság életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte csalás, lopás és emberrablás miatt, bár az emberrablás vádját a fellebbezés során hatályon kívül helyezték, és 2009-ben szabadult a börtönből.

(Borítókép: Robert Hendy-Freegard. Fotó: The Metropolitan Police / Getty Images)

Rovatok