Index Vakbarát Hírportál

Nyert több mint 500 milliárd forintnyi pénzt, de nem jelentkezett érte

2022. augusztus 27., szombat 17:45

Még mindig nem jelentkezett nyereményéért az a játékos, aki néhány hete 1,34 milliárd dollárt nyert a Mega Millions nevű lottó sorsolásán.

Magáról a nyereményről július végén már beszámoltunk, mivel a Mega Millions történetében ez számít a második legnagyobb nyereménynek.

A People magazin szerint azonban a nyertes még mindig nem jelentkezett a pénzért, 

vélhetően azért, mert nem jutott el hozzá a hír, hogy milliomos lett.

Az illetőről csak annyit lehet tudni, hogy a nyertes szelvényt Illinois államban, Chicagótól körülbelül 30 kilométerre vásárolta egy benzinkúton. A lottósorsolás szervezői azt kérték a játékosoktól, hogy ellenőrizzék le a szelvényeiket, hátha kiderül, hogy véletlenül épp náluk van a győztes szelvény.

A szerencsés nyertesnek ugyanis már csak szűk egy hónapja maradt.

A Mega Millions szabályai szerint ugyanis a győzteseknek a sorsolás utáni 60. napon nyilatkozniuk kell arról, hogy hosszú távon, több év lefolyása alatt vennék-e fel a nyereményt, vagy inkább azonnal kérnének egy kisebb összeget. A nyertes csak az előbbi esetben kapja meg a teljes összeget (ha azonnal kérné a pénzt, akkor már „csak” 742,2 millió dollárt vihetne haza az 1,34 milliárd helyett). Ha a nyertes nem jelentkezik 60 napon belül, akkor a nyereményt visszaosztják az egyes tagállamoknak.

Harold Mays, Illinois állam lottózóinak igazgatója az esettel kapcsolatban azt mondta: az is elképzelhető, hogy a győztes még azért nem jelentkezett a pénzért, mert fel kell dolgoznia a történteket. „Ekkora nyereménynél nem szokatlan dolog, hogy a győztes vár egy kicsit, mielőtt jelentkezik érte” – fogalmazott, hozzátéve azt is, hogy titokban fogják tartani a nyertes kilétét, amennyiben az illető azt fogja kérni.

(Borítókép:  John Smith / VIEWpress / Getty Images Hungary)

Rovatok