Index Vakbarát Hírportál

Rekordmennyiségű eső hullott, ezreket kellett evakuálni

2022. augusztus 27., szombat 17:00

Pakisztán pénteken vészhelyzetet hirdetett, és nemzetközi segítséget kért, mivel a hónapok óta tartó áradások halálos áldozatainak száma tovább emelkedik. A Twitteren megdöbbentő videók keringenek a természeti katasztrófáról.

Pakisztán az elmúlt évtizedek legsúlyosabb természeti katasztrófájával néz szembe, a monszunesők okozta áradások miatt mintegy 33 millió embernek kellett elhagynia lakóhelyét, június óta csaknem ezer ember vesztette életét.

A kormány szükségállapotot hirdetett az ország egyes részein. Az esőzések Pakisztán déli részét érintették a legsúlyosabban, különösen Szindh tartományt, ahol augusztusban az átlagnál nyolcszor több csapadék hullott – írja a BBC.

További esőzésekre számítanak Beludzsisztán tartományban, ahol a feltételezések szerint emberek milliói várnak segítségre a megközelíthetetlen területeken. A megáradt folyók házakat, hidakat és utakat sodortak el – mondta Szardar Szarfráz vezető meteorológus.

Sarif Sehbaz miniszterelnök elrendelte, hogy a hadsereg segítse a polgári közigazgatást. Egyben riadókészültségbe helyezte a kórházakat, és segítségül hívta a nemzetközi közösséget, továbbá a segélyszervezeteket.

A Twitteren megdöbbentő videók keringenek a természeti katasztrófáról:

Rovatok