Index Vakbarát Hírportál

Lerobbant tankok bénították meg a forgalmat Kuala Lumpurban

2022. augusztus 29., hétfő 12:06

Lerobbant katonai járművek akadályozták a forgalmat Kuala Lumpurban. Egy harckocsi és egy páncélozott teherautó okozott dugót Malajzia fővárosában. A járművek az ország augusztus 31-i függetlenség napi ünnepség próbáján vettek részt.

Bocsánatot kért a malajziai hadsereg, miután két egymást követő napon két lerobbant katonai járműve is akadályozta a forgalmat Kuala Lumpurban.

A hadsereg szombati közleménye szerint először egy PT–91M Twardy típusú harckocsi állt meg az ország parlamentje melletti autópályán motorprobléma miatt. A közösségi médiában közzétett képeken jól látható, hogy a tank körül forgalmi dugó alakult ki, miközben a hadsereg tisztviselői és a rendőrök megpróbálták elterelni az autókat. A harckocsit fél órával később egy mentőautó vontatta el.

Kevesebb mint 24 órával később egy páncélozott teherautó robbant le a főváros központjában, a Nemzeti Múzeum előtt. A helyszínen készült videókon katonai járművek sora látható a teherautó mögött. A szerelőcsapat helyi idő szerint vasárnap délután egy óra körül fejezte be a jármű javítási munkálatait, majd folytatta útját a Függetlenség tere felé, ahol augusztus 31-én tartják a malajziai függetlenség napi ünnepségeket.

A CNN azt írta, mindkét jármű a felvonulás próbáin vett részt.

A hadsereg elnézést kér a két incidensért, és gondoskodik arról, hogy ez ne forduljon elő még egyszer

– írta a hadsereg közleményében. 

Rovatok