Index Vakbarát Hírportál

Speciális ortopéd cipőt kapott egy beteg pingvin

2022. augusztus 30., kedd 16:12

Duzzadt lábára ortopéd cipőt kapott egy dongalábbal küzdő pingvin egy San Diegó-i állatkertben, hogy társai ne rekesszék ki a pingvinek közösségéből, ahol erős irtózás alakult ki a fertőzésveszély miatt.

A négyéves pingvin poszláb vagy dongaláb nevű fertőzéssel küzdött, amely egyes állatoknál a láb megduzzadását és fájdalmas elváltozások kialakulását okozza.

A San Diegó-i Állatkert Szafariparkjában a többi pingvin kirekesztette Lucast, egyik társa sem ment a közelébe – írja a CNN.

Megmentették a pingvin szociális életét

A Thera-Paw, amely egy New Jersey-i székhelyű, csizmákra és egyéb állatvédő lábbelikre szakosodott cég, a pingvin életminőségének javítására készített egy rá szabott orvosi lábbelit.

Az állatkerti gondozók homokban sétáltatták a beteg lábú pingvint, hogy mintát vegyenek a lábáról, ami alapján a Thera-Paw csapata egy speciális ortopédiai csizmát készített Lucas számára, amely neoprénből és gumiból készült, puha béléssel a talpán. A fekete árnyalat hasonlít a legjobban természetes lábszínéhez, ezért készült feketére, hogy ne lógjon ki a társai közül.

A San Diegó-i állatkert gondozói feladták Lucasra az új csizmát, és ő azonnal kipróbálta, pár lépés után tudott járni benne. A cél az volt, hogy visszailleszkedjen, és újra tudjon szocializálódni a többi pingvinnel, amit sikerült elérni.

Rovatok