Index Vakbarát Hírportál

Varsóban is közlekedni fog az új villany-Ikarus

2022. augusztus 31., szerda 18:39

Szeptember első felében menetrend szerinti járatként tesztelik az új villany-Ikarust a lengyel fővárosban, amelyhez „hat évtizeden át elválaszthatatlanul hozzátartozott a legendás márka” – közölte szerdán a varsói tömegközlekedési vállalat (MZA).

A közlemény szerint az Ikarus 120e típusú, tisztán elektromos hajtású, városi, alacsonypadlós autóbuszt korábban már Krakkóban is tesztelték, most pedig folytatja lengyelországi turnéját.

A villanybusz csütörtöktől szeptember 16-ig fog ingázni a fővárosi főpályaudvar (Dworzec Centralny) és a Varsó melletti Konstancin-Jeziorna üdülőváros közötti vonalon – értesült az MTI.

A Varsóhoz hat évtizeden elválaszthatatlanul hozzátartozó, legendás márka visszatér a főváros utcáira

– áll az MZA közleményében.

Felidézték, hogy a fővárosban a múlt század hatvanas éveitől közlekedtek az Ikarus 620 típusú buszok. Legnépszerűbbé a későbbi Ikarus 280 és Ikarus 260  vált, amelyek 2013-ig voltak forgalomban Varsóban, és amelyeket a hely lakosok madziarnak (magyar) neveztek.

Magyarországon az Ikarus 120e típusú elektromos autóbuszok először Székesfehérváron álltak forgalomba július elején. Azóta a járművet Németországban is tesztelték.

Rovatok