Index Vakbarát Hírportál

Kiesett a kórház ablakából és meghalt a Lukoil alelnöke

2022. szeptember 1., csütörtök 09:59

Rejtélyes körülmények között meghalt a Lukoil orosz energiavállalat alelnöke, ügyvezető igazgatója, igazgatótanácsi tagja, Ravil Maganov. A 67 éves üzletember egy kórház hatodik emeleti ablakából zuhant a mélybe.

Holtan találták Ravil Maganovot, Oroszország második legnagyobb olajtermelő cégének, a Lukoilnak az alelnökét csütörtökön. Az üzletember egy moszkvai kórház hatodik emeleti ablakából zuhant ki.

A kiemelt ügyekben eljáró orosz Nyomozó Bizottság (SZK) előzetes vizsgálatot indított Maganov halálának ügyében. A Kommerszant című lap szerint az SZK úgy véli, hogy a Lukoil felső vezetője öngyilkosságot követhetett el betegsége miatt, és a vizsgálat fényében dönt majd arról, hogy kezdeményez-e büntetőeljárást. A 67 éves férfinál súlyos szív- és érrendszeri betegséget diagnosztizáltak.

Maganov a Lukoil második vezetője, aki az elmúlt hónapokban furcsa körülmények között halt meg. Alekszandr Szubbotyin volt Lukoil-vezető májusi halálának ügyében az orosz rendőrség büntetőeljárást indított. Szubbotyin egy okkultistánál próbálta kikúráltatni alkoholfüggőségét – írta az MTI.

Reagált a Lukoil

A Lukoil honlapján azt írta, Ravil Maganov, a PJSC Lukoil igazgatótanácsának elnöke súlyos betegség következtében hunyt el. Kiemelték: az ügyvezető igazgató óriási mértékben járult hozzá nemcsak a társaság, hanem az egész orosz olaj- és gázszektor fejlődéséhez.

Az alelnök elsőként olajkezelőként kezdett dolgozni, és csak néhány évvel később vette át a Langepasneftegaz termelési egyesület igazgatását, amely egyike annak a három vállalkozásnak, amelyek megalapozták a Lukoil történetét.

Az üzletember sok éven át vezette a Lukoil upstream blokkját első ügyvezető alelnökként. 2020-ban pedig a PJSC Lukoil igazgatótanácsának elnökévé nevezték ki. Ez idő alatt az orosz üzemanyag- és energiaágazat fejlesztésében elért sikereiért számos nemzeti díjat kapott.

A Lukoil több ezer alkalmazottja mélyen gyászolja ezt a súlyos veszteséget, és őszinte részvétét fejezi ki Ravil Maganov családjának

– zárta a társaság

(Borítókép: Gabby Jones / Bloomberg / Getty Images Hungary)

Rovatok