Index Vakbarát Hírportál

Tajvan beváltotta a fenyegetést, lelőtt egy drónt

2022. szeptember 1., csütörtök 11:03

A tajvani légvédelem csütörtökön lelőtt egy drónt, amely megsértette a légterét.

Tajvan elnök asszonya, Caj Jing-ven kedden kijelentette, hogy meg fogják védeni Tajvan légterét a provokációktól – ezután lőtte le a tajvani légvédelem azt a drónt, amelyik belépett a légterébe. Tajvan önmérsékletet tanúsít Kína provokációival szemben, de ez nem jelenti azt, hogy bármikor meghátrálnának – jelentette ki az elnök asszony egy haditengerészeti bázison adott interjújában. 

Emellett azonban azt is utasításba adta a védelmi minisztériumnak, hogy a légtér védelme érdekében tegyen elrettentő lépéseket. 

A tajvani légvédelem kedd délután már leadott néhány figyelmeztető lövést, miután a kínai partok közelében egy drón belépett a légterébe. A lövések után a drón visszafordult Kína felé. A tajvani védelmi minisztérium csütörtökön ismertette, hogy lelőtt egy idáig még azonosítatlan drónt, miután az a kínai Hsziamen és Guanzhou városoktól nem messze fekvő Csinmen-szigetcsoportnál belépett a légterébe – írja a Reuters

Kivizsgálják a drón származási helyét, és továbbra is mindent megtesznek a védelmi övezet biztonságának garantálásáért – közölte a minisztérium. 

Rovatok