Index Vakbarát Hírportál

Megkérdezték, honnan van az autója, kiderült, hogy ő gyártja

2022. szeptember 3., szombat 18:12

Az argentin autómérnök húszéves korában már egy F3-as versenyautót épített. Hogy miből telik neki erre az autóra, arra nyelvismeret hiányában nem válaszolt.

A népszerű tiktoker, Daniel Mac a szokásos kérdését tette fel egy Pagani Huayra Roadster BC tulajdonosának, és meglepő választ kapott. A négymillió dolláros (1,6 milliárd forint) gépjárműben ugyanis a Pagani Automobili Modena alapítója és egyben vezérigazgatója ült.

Horacio Pagani, az argentin–olasz milliárdos üzletember a „Miből telik erre az autóra?” kérdésre nem tudott válaszolni, mivel nem beszéli az angol nyelvet, de megtette ezt helyette a mellette ülő úriember, aki elmagyarázta a közel 13 millió TikTok-követővel bíró Daniel Macnek, hogy

az ősz úr annak a cégnek az atyja és vezetője, amely ezeket a sportautócsodákat megalkotta.

Húszévesen már F3-as versenyautót épített

Pagani még Argentínában élve kezdett el érdeklődni a mérnöki tudományok iránt, 20 éves korára megtervezte és megépítette első F3-as versenyautóját. A fordulópont Pagani életében akkor következett be, amikor a Renault felkérte, hogy fejlessze egy versenyautó karosszériáját. Munkája elképesztő fejlesztéseket kínált, így megmutathatta a tehetségét. 1982-ben úgy döntött, hogy Olaszországba költözik, és a Lamborghinihez került, ahol nemsokára főmérnök lett.

A főmérnök aztán 1992-ben úgy döntött, hogy megalapítja saját cégét, a Pagani Automobili Modenát. Az első, általa gyártott autó a Zonda volt, amelynek elkészítése hét évig tartott, ezt követte a Huayra, amelyben most kapták lencsevégre. 

(Borítókép: Horacio Pagani Gina Lollobrigida születésnapján Rómában 2017. július 4-én. Fotó: Venturelli / Getty Images)

Rovatok