Index Vakbarát Hírportál

Kanada megrendült az országban történt kegyetlen mészárlástól

2022. szeptember 5., hétfő 06:40

Legalább tíz ember meghalt és legalább 15 másik megsebesült a kanadai Saskatchewan tartomány egyik őslakos közösségében történt tömeges késeléseket követően, jelentette be a helyi rendőrség.

A Damien Sanderson és Myles Sanderson néven megnevezett két gyanúsított szökésben van. A hatóságok szerint fegyver lehet náluk, ezért veszélyt jelenthetnek bárkire. A lakosokat felszólították, hogy húzódjanak meg, mivel a nagyszabású hajtóvadászat hatalmas földrajzi területen folytatódik, jelentette a BBC.

A rendőrség ellenőrző pontokat állított fel, ahol az egyenruhások ellenőrzik az utazók személyazonosságát. Az autósokat arra szólították fel, hogy semmiképpen ne vegyenek fel stoppolókat. A James Smith Cree Nation nevezetű őslakos közösségben – ahol körülbelül 200 ember él – szükségállapotot hirdettek.

Ez az egyik leghalálosabb tömeges erőszakos cselekmény Kanada történelmében, Justin Trudeau miniszterelnök a Twitteren „borzalmasnak és szívszorítónak” nevezte a támadást.

Megdöbbentő és lesújtó ez a hír. Az elkövetőket bíróság elé kell állítani

– jelentette ki a kanadai államfő.

The attacks in Saskatchewan today are horrific and heartbreaking. I’m thinking of those who have lost a loved one and of those who were injured.

— Justin Trudeau (@JustinTrudeau) September 4, 2022

A 31 éves Damien Sanderson és a 30 éves Myles Sanderson kapcsolata tisztázatlan, és a hatóságok egyelőre nem közöltek további részleteket.

(Borítókép: A rendőrség nyomoz a bűncselekmény helyszínén, miután több ember meghalt és megsérült egy késelésben a kanadai Saskatchewanban 2022. szeptember 4-én. Fotó: David Stobbe/Reuters)

Rovatok