Index Vakbarát Hírportál

Hívta a segélyhívót, így mentette meg édesanyját a négyéves kisfiú

2022. szeptember 7., szerda 05:53

Mentőt hívott az édesanyjához egy négyéves kisfiú Ausztráliában. A nagy lélekjelenlétről tanúbizonyságot tevő gyermek egy nappal korábban tanulta meg az anyjától, hogyan tudja értesíteni a mentőket vészhelyzet esetén, írja a BBC.

Monty Cocker augusztus 27-én tárcsázta az országos segélyhívó számot – 000 –, és azt mondta az operátoroknak: „Anyu elesett.”

„Amikor kiértünk a megadott címre, ő már ott állt az ablakban és integetett nekünk” – emlékezett vissza az esetre Mark Small mentős.

A házban Monty gyorsan odakísérte a mentőket az édesanyjához, aki rohamot kapott. Small szerint a gyermek gyors gondolkodása életet menthetett: „Ha a beteg beveri a fejét, amikor elesik, vagy ha elhúzódó rohamot kap, akkor nagyon fontos, hogy gyorsan kiérjünk a helyszínre” – mondta.

A mentősök kedden visszatértek a házba, azzal a céllal, hogy Montynak átadjanak egy elismerő oklevelet. A mentősök szerint a gyermek tudta, hogy jót tett, de annyira nem kérkedett a cselekedetével.

Who is Monty Cocker?Four-year-old’s ambulance call helps save mother in Australia https://t.co/OAsYAH3C5Q

— Archornews.com (@RobertAkumbobe) September 6, 2022

Az incidens előtti napon mutatta meg az anyja Montynak, hogyan kell mentőt hívni telefonról. Arra viszont nem számított, hogy a csemetéjének ilyen hamar kell majd használnia ezt a tudást, írja a BBC.

Rovatok