Index Vakbarát Hírportál

Meghalt a CNN egyik emblematikus arca

2022. szeptember 8., csütörtök 16:41

82 éves korában tüdőgyulladásban meghalt Bernard Shaw, a CNN korábbi híradósa – írja a televíziótársaság honlapja, akiket a férfi családja értesített.

Shaw már a csatorna 1980. június 1-jei indulásakor is ott volt a CNN stábjában, ahol nagy karriert futott be, mint a csatorna hírbemondója. Több mint 20 év után, 2001. február 28-án vonult nyugdíjba a CNN-től.

Pályafutása során Shaw-nak volt szerencséje kora legnagyobb történéseiről tudósítania – többek között az 1989. májusi Tiananmen téri diáklázadásról, az első öbölháborúról 1991-ben, amikor is Bagdadból jelentkezett be élőben, valamint a 2000-es elnökválasztásról.

A család közlése szerint Shaw temetése zárt körű lesz, csupán a legszűkebb baráti kör lesz jelen, a nyilvános megemlékezést egy későbbi időpontban tartják meg.

„Virágok helyett a család azt kéri, hogy adományokat a chicagói egyetem Bernard Shaw Ösztöndíj Alapítványának adományozzanak” – áll a családi közleményben, amelyet Tom Johnson, a CNN korábbi vezérigazgatója adott át.

Újságíróként pontosságot és tisztességességet követelt a híradásokban. Becsületességével és függetlenségével világszerte nézők millióinak tiszteletét vívta ki. Határozottan ellenállt az etikus hírszolgáltatási normák megszegésének. Riporterként és műsorvezetőként mindig meg lehetett benne bízni

– írta róla Johnson.

(Borítókép: Bernard Shaw. Fotó: Erik S. Lesser/Liaison/Getty Images Hungary)

Rovatok